KSSS Modeshow 2014

Årets modehändelse ägde i år plats ute i Wasahallen på Djurgården. På undervåningen huserade sponsorer och företag, vilka gav besökarna en möjlighet att kika närmare på deras verksamheter.

Årets modehändelse ägde i år plats ute i Wasahallen på Djurgården. På undervåningen huserade sponsorer och företag, vilka gav besökarna en möjlighet att kika närmare på deras verksamheter. Till exempel kunde du sitta i en av Volvos fina bilar, prata Volvo Ocean Race-satsning med gänget från SCA eller passa på att pigga upp det apriltrötta ansiktet med ett Softlift utfört av Entouch.

Efter trevligt mingel var det dags att ta sig upp till övervåningen där själva modevisningen, samt middagen ägde rum. Och vilken runway det var! Den sköt ut som en lång vågbrytare mellan borden och alla middagsgäster hade god överblick över modellerna och kläderna de bar kvällen till ära. Ett nytillskott till årets show var Pernilla Wahlgrens eget märke som lyfte fram en flickig feminin essens med klänningar med tajta liv och utsvänga kjolar som slutade strax ovanför knäet. Det kommer nog att valsa fram både en och två Pernilla Wahlgren-kreationer på Stockholms gator i sommar.

Luciano Padovan behöll sitt fokus långt ner, på modellernas fötter alltså. Skorna som struttade ner längs med catwalken var av hög klass och det fanns något för alla. Såväl stilettklackar som kilklackar och pumps fann sin väg på den vita mattan. Själv fastnade jag givetvis för de högsta klackarna. Det blir till att öva innan jag kan ge mig ut bland folk iförd dem. Men de är grymt snygga!

Temat som på något sätt genomsyrade kvällen var luftiga material, mycket färger och mönster, vilket gläder mig! Klänningar i alla dess former och modeller varvades med tuffa outfits i ännu mer tuffa färger från bland andra Helly Hansen. Det verkar även som att byxdressen har kommit tillbaka, så jag ser fram emot att se mer av det plagget till sommaren! En uppskattad pausunderhållning i form av en dansgrupp fick publiken att tända till och det var ett väldigt uppskattat inslag. Peppade till tårna drog man sedan igång det fantastiska lotteriet och även om det var ett lite väl högt (men glatt) tjitter och tjatter från borden i lokalen så radades vinnare efter vinnare upp och fick motta allt ifrån lyxiga resor till lakan av finaste egyptiska bomull.

Vi tackar Aktivitetskommittéen för att återigen ha planerat och genomfört en modeshow i toppklass och vi ser såklart redan fram emot nästa års upplaga. Men nu är prio ett att köpa upp sig på lite härliga sommarkläder till hela familjen. Nautiska Magasinet och Helly Hansen är två givna butiksbesök på min att-göra-lista! Du vet väl att du som medlem har rabatt?

Text: Hélène Lidman