Långdragen dag i Palma.

Det blev lite stökigare idag i Palma bukten, med stora tryck och skiftskillnader. Då tog Gross/Jonsson tag i taktpinnen.

Först vid 15 tiden tog gradientvinden över sjöbrisen, men vinden vaknade inte på den jämna sidan idag. Laser Radial fick bara ett race och de andra fick två till tre race. Det innebar att vi går över redan imorgon, efter två dagar till finalseglingarna.

Det mest förvånande är väl Jesper Stålheim insats. Tror knappt han kommer ihåg ...när han seglade silverfleet senast. Hans kombattant Emil Cedergård gör de desto bättre och ligger på en mycket bra andra plats totalt efter grundomgången.

Josefin fick bara en chans idag och kom 8:a idag och tappade lite i sammandraget. Vår 470 hade en relativ kass dag och rasade lite i listan, men utlovade en go comeback imorgon.
Bästa scoren idag och med ytterligare en spik i protokollet svarade Julia Gross/Cissi Jonson, 49er FX för. Det är gott att se deras framfart på banan även om ”omjämnheter i asfaltet förligger”. Även Lisa Ericson/Hanna Klinga seglar likt jämnheten självt och ligger topp 6 totalt.

Nacran hade också en bra eftermiddag, då båda svenska ekipagen drog in en topp nio i sista kvalracet. Tim Shuwalow tog en rejäl ledning efter första kryssen, men fick se sig omseglade strax efter rundningen av andra kryssen av en Italienare. Tvåan i mål gör att vi känner att vi blir bättre för var dag som går, säger Tim.

I morgon möter de bästa seglarna varandra och tre race planeras om dagen fram till fredag. På lördag blir det medalrace för de topp tio i varje klass.
Vi ser framemot en ny spännande dag imorgon då det har lovats lite mer vind, men vi tar det vi får.

Resultaten hittar du på följande länk
http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados
Stay tuned….
Björn Johansson

KSSS barometern efter andra dagen (antal startande inom parentes)
5 (96) Josefin Olsson Laser Radial Guld
8 (49) Julia Gross/ Cissi Jonsson 49er FX Guld
8 (76) Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström 470 Herr Guld
24 (73)Tim Shuwalow/Celine van Dooren Nacra 17 Guld
28 (56) Fanny Baumann RSX Dam
40 (79) Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark 49er Silver
41(49) Johanna Sommarlund/ Therese Antman 49 FX Silver
41 (56) Andrea Holm RSX Dam
45 (72)Adam Holm RSX Herr Silver
45(49) Sanna Mattsson/ Sarah Rosell 49er FX
58(73) Sandra Sandqvist/Charlie Ekberg Nacra 17 Silver
79(150) Jesper Stålheim Laser S Silver
97 (150) Claes Törnsten Laser S Silver