Miami back in business.

Julia Gross och Cissi Jonsson toppar KSSS barometern. Idag var dagen vi skulle ta igen allt vi missat i dagarna två.

I den nordliga vinden som erbjöds idag varierade riktningen 50 grader och styrkan mellan 4 -16 knop. Så tar vi in lite regn på toppen. Alla hade en ”svettig” dag, så även våra arrangörer, även om vissa ”ben” blev ren halvvind.

Våra FX tjejer tog för sig, men blir lite för ojämna i resultaten. De är dock inte ensamma om detta och håller sig kvar topp sex. Sista seglingen hade vi våra KSSS tjejer i ledning och trea efter ett varv. Ett kraftigt högervrid som bara kom ner på halva banområdet gjorde att ledarna Johanna och Therese fick straffa hårt på babordsslaget in i banan, men räddade ändå upp en nia i mål. Julia och Cissi tog sitt ”straff” tidigare på kryssen och kunde matcha de bakomvarande galant och gled in som trea i mål, då de finska tjejerna kapsejsat två båtlängder från mål.

Våra 470 ess började dagen riktigt bra, men tappade de helt sista racet och rasade lite i listan.

Nacra med Sandra och Rasmus hade en  dag med många bra första kryssar. Tyvärr missas det lite för mycket i de fasta situationerna när det blir mycket ”trafik”.

49er killarna Gustav och Marcus håller sig med i toppen de första varven, men tappar  på för dålig framförhållning i upprundningarna.

Vår RSX tjej Andrea kämpar på i mitten av fleeten, Seg rackare…..

Imorgon avslutas kvalomgången och de tio bästa i varje klass seglar final på lördag. Det ser lovande i flera klasser och bud på mer imorgon i de avslutande fyra racen. Imorgon har det lovats gott seglingsvär, enligt dansken.

Följ oss gärna på http://mocr.ussailing.org/

KSSS barometern efter dag 4.

6. Julia Gross/ Cecilia Jonsson                            49er FX

7. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström                 470 H

14. Sandra Sandqvist/Rasmus Rosengren            Nacra 17

15. Andrea Holm                                                   RSX D

16. Gustav Petterson/ Marcus Anjemark               49er

20. Johanna Sommarlund/ Therese Antman          49er FX