Nordamerikanska Mästerskapen Miami 2014

Ungt lag får mycket "stryk". men det härdar. KSSS ställde upp med ett blandat lag, ur erfarenhetsynpunkt under helgens Nordamerikanska mästerskap för OS klasser här i Miami.

Seglingarna bjöds på klassiskt ”Miami väder ” lätta puffiga förhållanden. Vi seglade på tre banområden, vilket gav en bra indikation på hur vi kommer att få det under nästa vecka då Världcupen drar igång på måndagen den 26 januari.

Bäst seglade Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström i 470 klassen, där killarna gav bort tre race första dagen, men kom tillbaka oerhört starkt de två sista dagarna. 1,3,2,6 förväntas respekt.

En gammal räv har kommit tillbaka fast nu i den nya Nacra klassen Sandra Sandqvist. Hon seglar med David Jonsson som tyvärr blivit skadad under träningen innan och måste tyvärr avbryta resten av perioden här i Miami. Han koncentrerar sig på att bli hel och blickar framåt mot Mallorca i mitten på mars. Vi lånade in en amerikansk gast så att båten kunde delta och att Sandra skulle få lite racingmode. De hittade rätt emellanåt, men den korta seglade tiden med en annan gast tar ut sin rätt. Till Världscupen har vi kallat in Rasmus Rosengren som nu är inskolad via ”ribben” under ett par dagar. Rasmus fick segla någon timma idag. Vi lägger nu krut på att träna relativ hårt i fyra dagar för att få ett så gott sampel som vi kan få mellan de båda inför WC.

Johanna Sommarlund och Therese Antman öppnade stark under första dagen och låg sexa bland 49FX ekipagen. Dagen efter byttes rorsman då Johanna var tvungen att åka hem för studier en vecka för att sen återvända nästa helg. Julia Gross hoppade in som rorsman, då hennes gast Cecilia varit sjuk under hela veckan. ”Mycke pussel blir de” men tjejerna seglar och gör det bra trots lite tid i båten tillsammans. Dagens seglingar blev det inte så mycket av då de krockade med en annan båt under uppvärmningen. Surt sa räven.

På brädbanan debuterade Andrea Holm . Andrea kämpar på väl i sin nya ”båt” och har en del kvar att hämta under dessa lätta förhållanden och pumptekniken tar ut sin rätt gentemot de mer rutinerade tjejerna.

Gustav Petterson/ Marcus Anjemark ville verkligen visa att det legat i under vinter, nu när det äntligen blivit racing. Ivern tog över lite och placeringsmässig blev väl inte svaret så positivt, men man ser stora framsteg i tekniken och i de täta situationerna.

Vi kör vidare direkt imorgon tisdag med två pass träning fram till fredag  då det blir en vilodag på lördag. Vi går på med en ”powehour” på vattnet söndag innan det smäller igång på måndag den 26.

Stay tuned.

Vill du kolla resultaten på Nordamerikanska gör du det här..

KSSS barometern

   
4 Anton Dalberg/ Fredrik Bergström               470
9 Andrea Holm                                                  RSX
15 Sandra Sandqvist/ Ian Andrews                   NACRA 17
8


Johanna Sommarlund/ Julia Gross/ Therese Antman                                    

49FX
24 

Gustav Pettersson/Marcus Anjemark          


49er                   

/Björn Johansson