Nosedive som kostade på

En av våra Nacraseglare knäskadad under träning inför Miami World Cup.

Vår Nacrarepresentant här i Miami, Sandra Sandqvist/ David Jonsson råkade ut för en tråkighet under gårdagens träning. Vinden toppade på 28 knop på undanvinden och farten var maximal, då ett av roderbladen bröts mittitu och balansen kom helt "off track". Båten tvärstannade och båda flög med rätt stor hastighet ur båten framåt. På  vägen kom inte David ut ur "foot" stroppen tillräckligt snabbt och fastnade lite för länge och knät vred sig med ett ledband ut tänjt och kraftig svullnad som påföljd. Lyckligtvis inget brutit. Kryckor och ett längre stabilitetstöd hoppas vi på ett snabbt återkomst.

Vi har beslutat att kalla in en annan medseglare som kommer att segla med Sandra under WC här Miami Rasmus Rosengren.

Rasmus gör nu sin debut i en världscup i OS klass Nacra. En båt som han normalt nu seglar med Ida Svensson och kanske är en av KSSS starkaste framtidhopp mot OS 2020. Ida och Rasmus vann silver i 29er klassen på ISAF:s ungdoms VM så sent som i somras.

Det känns fantastisk att få en sådan här chans, även om det berodde på en tråkig händelse, att David har skadats, säger Rasmus.

Det känns bra att kunna ge den här möjligheten till en av de våra, i de yngre leden avslutar Sandra ,som ändå ser fram emot sin första tävling för i år.

Imorgon börjar Nordamerikanska Mästerskapen, där vi lånat in en amerikansk seglare som supportar i båten till Rasmus anländer i Miami redan på lördagkvällen.

Björn Johansson