Skärgårdsradion vann Stora Radiopriset 2014

KSSS officiella leverantör Skärgårdsradion fick nyligen utmärkelsen som Årets Radiostation 2014 tilldelat av Svenska Radioakademin.

Skärgårdsradion utsågs vid Radiogalan till vinnare av Stora Radiopriset 2014 – och det i en kategori som brukar vara reserverad för de stora radioföretagen.

– Vi tävlade med Sveriges Radio och Mix Megapol i kategorin ”Årets Radiostation”. Dessutom var vi den enda kommersiella radiostationen som fick pris vid årets gala. Så segern var överraskande av flera skäl, säger Martin Loogna, stationschef på Skärgårdsradion.

Stora Radiopriset delas ut varje år av Radioakademin och är branschens mest prestigefyllda pris. Den kanske tyngsta kategorin är ”Årets Radiostation”, där Skärgårdsradion i år vann i konkurrens med Mix Megapol och P2 Musik.

Juryns motivering lyder: ”Med ett lustfyllt tilltal, sommarkänsla och nyttiga tips skapar Skärgårdsradion en bild av en levande skärgård. Ankringstips och kustväderrapporter med musik av Taube ger extra vind i seglen!”

– Vi på redaktionen är förstås jätteglada. Det är fantastiskt att vår lilla radiostation, med lika många medarbetare som Sveriges Radio har i receptionen en fredagseftermiddag, vann det här priset. Vi är ju lokalradio ”på riktigt” – vi sänder från en öppen studio i Sandhamn, i hjärtat av skärgården. Och vi tycks ha lyckats fånga den lokala andan i våra väderrapporter, våra inslag och i musikvalet. Vi är lokala dygnet runt, året runt, säger Martin Loogna.

Lyssna på Skärgårdsradion här