Tim Shuwalow 5:a på Hobie 16 VM

Bra uppstart för Tim på Hobie 16 VM. Nu väntar Nacran igen. Tim Shuwalow avlutade årets VM i Hobie16 tillsammans med Nina Curtis på en femte plats.

Nina som är Australiensiska och en erfaren gast. I bagaget har Nina ett silver från OS i London, i Matchracing och idag seglar hon med Darren Bundocks som gast i Nacra 17 på väg mot Rio 2016.

Enligt Tim och Nina var regattan väldigt välorganiserad och med en organisation som var väl värda att hantera ett VM, detta trotts svåra förhållanden. Båda var själva både nöjda och överraskade över deras resultat på regattan. Nina har aldrig gastat en Hobie cat 16 och Tim har inte seglat klassen på fem år.

Klassen dominerades av hemmasegarna, i topp fem var hela tre besättningar av fem från Australien även om den femte tävlade för Sverige. Framför sig hade Tim och Nina, på fjärdeplats, Jason Hess och Irene Abascal från Guatemala. Trean, Jerome Le Gal och Marco Iazetta från Nya Kaledonien Andra plats gick till Cam Owen och Josie Mark från Australien. Guldet knep Gavin Colby och Josie Mark, Australien.

Nästa för Tim Shuwalow och hans framtida gast, Frida Langenius blir på Mallorca om ett par veckor. Där seglas också nästa Världs Cup där Tim seglade final förra året.

/Searchmagazine