Fanny och Adam jagar Nationsplats till OS i Rio i RSX i Oman.

Värmen trycker på ordentligt, men är till för att tämjas, säger Adam. Fanny Baumann och Adam Holm har varit här i Mussanah för träning en hel vecka innan VM skulle börja.

Allt för att vänja sig med värmen. Vinden kommer klockrent kl 11.00 och vrider från 20 grader N till 45 grader NO. Springer tillbaka lite mot 20 igen, men ökar sakta och går höger. Ni har hört den förut. Trots det förväntade går det ändå inte alltid dit man tror. Därför blir det så härligt med segling.

Fanny och Adam är precis nu i sin första OS satsning. En satsning som hoppas bli en början till att nå sitt mål till nästa OS i Tokyo 2020. Vägen dit är lång, men en OS satsning är en lång resa. Den har bara varit några år och det är nu det är som bäst att få vara med och se och lära. Tekniken på brädan är en sak, men att driva sig i en så fysisk klass som RSX, tar och ger. Det blir väldigt komplext. Ungdomarna får mycket ”stryk” men man sa ju förr att mycket stryk härdar och utvecklar. Det är spännande att få vara med att utveckla dessa ungdomar, se deras iver att vilja lära och utvecklas.

Efter en dags kvalsegling, här på VM, i över 40 graders värme, lätt vind mellan 4 -10 knop. Tre race back to back. Det tar hårt. Båda ligger strax efter mitten av fälten, men ändå med och jagar nationsplatsen till OS i Rio. Sex platser fördelas på både herr och dam. Vi tror att de kommer att behövas att vara i den ”öfvre” hälften för att nå dessa åtråvärda nationsplatser. Vi kommer att kriga vidare för dem imorgon.
Stay tuned

Resultat efter första kvaldagen:

Dam

Herr

Björn Johansson