För-OS 2015 Rio de Janeiro

Ömsom……… Våra KSSS-seglare som representerar Sverige blandar och ger friskt. Det kräver att vara allround och gilla allt, var Anton Dahlbergs kommentar efter första dagen på för-OS i Rio. Vi seglade enkel idag efter en magisk start,”tog en p böter” på första länsen i andra, men vi är med

Vi har sex banområden, där alla har sin karaktär och det är ju klart att man gillar att segla där man har gjort bra prestationer innan och självförtroendet ökar, säger Jesper Stålheim.

Vinden började första dagen extremt lätt för laserklasserna, men Jesper kom tillbaka stark i andra seglingen efter en tung början.

Det var lite trögt att sitta på ”sidlinjen” (tjuvstart) på tredje seglingen, men jag har haft bra koll idag, menar Jesper. Oroligt på banan i både vågor och tryck, men vad som var intressant var att strömskillnaderna var lite mer än vad vi sett tidigare.

Även Josefin hade en tung start, men efter en spik på tredje seglingen känner hon att hon fortfarande är med bra i matchen. Det är ju rätt mycket kvar, menar Jossan.

Idag, sen svensk eftermiddag, går tredje dagen in för Laser och andra dagen in för 470 och som vanligt lovar Anton och Fredrik två spik ”innan” de går ut. Vi ser framemot att ”verkstan” är öppen.

Svenska Resultat efter två respektive tre dagar

http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results/

SVERIGE BAROMETERN

2. Max Salminen, Finnjolle (efter 2 seglingar)
6. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 herr (efter 2 seglingar)
10. Jesper Stålheim, Laser S, (efter 4 seglingar)
13. Josefin Olsson, Laser R (efter 4 seglingar)
14. Victor Bergström/Victor Västernäs, 49er (efter 2 seglingar)
14. Lisa Ericson/ Hanna Klinga (efter 3 seglingar)