Ladykiller

Besättningen på Ladykiller, en Swan 42 i klassen ORCi snittar på cirka 20 genomförda Gotland Runt vardera. Ladykiller la till vid bryggan i Sandhamn vid 14 tiden på tisdagen.

Klabbe Nylöf och Björn Österberg som gjort 36 respektive 29 race runt Gotland var mycket glada och summerar racet som ”Skitfint! Härlig segling, taktiskt kul och inte så stökigt. Inga stiltjebälten, utan full gas”. 

– Vi låg på kryss vid Visby och visste att vindarna skulle vrida från syd till väst och det gäller att positionera sig inför vridet. Klabbe funderade och kliade sig i huvudet. Vi låg inte helt hundra men vi låg bra. Sedan var det kryss till Hoburgen. Det är då seglare sätts på prov, säger Björn och fortsätter:

– Det var kul för vi låg nära Carbonara, Rusch och Lárc III Bianchi. Då ser man verkligen hur man själv ligger i förhållande till strömmar och vindar. Vi ryckte ifrån fint.

Det är ett rutinerat gäng med härlig spirit och kämpaglöd. Teamet har nu gjort totalt tre race tillsammans.

Basen i teamet består av Björn Österbergs vinnargäng från 2013 VM X3, Klabbe Nylöf med crew och skepparen Mats Bergryd. Björns gäng spöade för övrigt Klabbe i VM 2013.

–”If you can’t beat them join them” säger de båda och skrattar.

Maten ombord har varit frystorkad mat i två smaker och Marabou chokladkakor.  Nu ska de fira med en god lunch. Och Champagne.