Onsdag lunch

Det går långsamt för kvarvarande båtar i Årets ÅF Offshore Race. I skrivande stund, klockan 13:40, så räknar jag till 36 båtar som fortfarande tävlar.

Fortfarande är det bara sex båtar som brutit, vilket är en låg siffra. Risken är dock att fler snart ger upp när det inte blåser, men prognoserna talar om lite ökande vindar, med början i nordväst. Mot kvällen även runt Gotska Sandön där några båtar befinner sig.Escape och Humlan är de två som avslutar fältet, och de båda har hållit ihop större delen av racet. Just nu ligger de och guppar vid Gotska Sandön, i princip noll knops fart.

Om jag räknat rätt så är nu alla pallplatser klara. Även i Shorthanded och SRS C som vid mitt tidigare inlägg inte var avgjorda.

I Shorthandedklassen är fortfarande fyra båtar på banan och där är det klart att One Off-båten Mithril tar segern före Dehler 29 Citrus samt Arcona 400 Liv på tredjeplats.Dominant 95 Eländet går i mål i detta nu på sjätte plats.

I SRS C Vinner Diva 39 Silverfågel med över tre timmars marginal till Omega 42 Kvadraten och First 34.7 Slaghögen på tredje plats.Scampin Boj-Boj är kvar på banan men kan inte hota pallplatserna.

Totalsegrare i SRS blir B&R 38 Pac Man med Jimmy Hellberg och totalt i ORCi är det Swan 70 Bugia Bianca med Harald Krecker som vinner.


OM TANGOSAILING.NU

Niklas Qvarnström skriver om det mesta i seglingsvärlden som ÅF Offshore Race, sörmländska jolleseglare, nya båtar och annat kul. Naturligtvis går nyheter om egna båten Tango först, om det finns några. Segling behöver synas och Niklas tycker det är kul att skriva.