Tuff mediebevakning för Lisa och Bianchi

Lisa Fredriksson, tävlingens enda kvinnliga skeppare, gled i hamn på tisdagseftermiddagen med sin Larc III Bianchi - som andra båt i SRS A. En placering som de eventuellt kommer att sluta på i den cirka 30 båtar stora klassen.

– Vi har haft väldigt kul och det gick väldigt bra. Vi gjorde rätt vägval och inga misstag. Det är nog den bästa tävlingen runt Gotland som vi någonsin gjort, säger Lisa men tillägger också:

– Fast vi är lite deppiga ändå eftersom det ser ut som om vi blir tvåa. Vi har Pac-Man före oss och de är ju helt oslagbara. Vi var före dem ner till Hoburgen men sedan var vi fullständigt chanslösa. De var ett par knop snabbare än oss på undanvinden.

För Lisa blev det en annorlunda tävling runt Gotland. Dels eftersom hon fick representera samtliga seglare på pressträffen i torsdag - med ett 50-tal förhandsartiklar om sig själv och sin båt som en följd. Men också för att Radio Stockholm har följt Larc III Bianchi och gjort dagliga intervjuer.

- Jag har faktiskt känt en viss press den här gången. Lite besvärande var det faktiskt. Lite läskigt, det måste jag nog erkänna, säger Lisa och skrattar.