Alberte Lindberg ny Sportchef i KSSS

Efter en snabb process med många kvalificerade sökande har KSSS beslutat att anställa Alberte Lindberg som ny sportchef i KSSS. Hon kommer att tillträda den första mars 2017.

Alberte är en synnerligen väl meriterad seglare och tränare, fostrad i vårt grannland Danmark och med djupa kontakter både i svensk och internationell elitsegling. 

Efter en jolle-karriär i Optimist och E-jolle tog Alberte klivet in i Laser Radial där hon under flera år tillhörde den absoluta världseliten. Hon var som bäst rankad fyra i världen och hennes meriter inkluderar bland annat två EM-brons, två guldmedaljer i NM samt inte mindre än åtta Danska Mästerskapsguld.

Efter avslutad elitkarriär har Alberte fortsatt att arbeta som coach och tränare åt flera ekipage i världsklass inom Laser Radial men också i andra klasser. Hon har arbetat som tränare för det danska förbundet Dansk Sejlunion och för flera olika danska klubbar, däribland KDY, KSSS motsvarighet i Danmark. Utöver seglingserfarenheten är Alberte också examinerad jurist.

- Jag är väldigt glad för den här möjligheten att utveckla elitseglingen inom KSSS ytterligare. Nu sätter vi full fart mot OS i Tokyo, säger Alberte.

- Vi är glada att ha kunnat knyta en sportchef av Albertes kaliber till oss. Hon var den starkaste kandidaten bland många kvalificerade sökande och ett bevis för att KSSS elitsatsning vunnit anklang också utanför Sveriges gränser, säger KSSS ordförande Staffan Salén och fortsätter:

- Jag vill också passa på att tacka den avgående sportchefen Björn Johansson för ett mycket väl utfört jobb under de gångna sex åren där såväl KSSS som svensk elitsegling tagit stora steg framåt.