Artemis Racing lanserar sin andra turbo

Flygande start för Artemis Racing 2016. Teamet har startat året med att flytta hemmabasen från Alameda, Californien till Morgans Point och tävlingsarenan på Bermuda.

I början av januari, precis innan flytten lanserade teamet dessutom sin andra testbåt, som fått smeknamnet, Turbo 2, på den gamla hemmabanan i Alameda. 

Chefdesigner för Artemis Racing, Adam May kommenterar; 

“Tidigt under denna Americas Cup-cykel byggde vi om vår AC45:a, lik den som används i Louis Vuitton America’s Cup World Series, till en boostad variant, som en första plattform att utveckla och testa foils på. Det riktiga utvecklingsarbetet tog fart först i samband med att vi startade Turbo-programmet med syfte att bygga två liknande testbåtar. T1, lanserades februari 2015 och var designad som en nerskalad AC62. Därefter pensionerade vi vår gamla AC45 Foiler för att bygga om den till vår nuvarande T2. I samband med att reglerna ändrades förra året, pausade vi byggprocessen för att anpassa T2 efter den nya AC-klassen. T2’s förstärkta balkar skapar ett starkare rätmoment, hon är anpassad för att klara AC-klass-vingen, decklayout och cockpits som påminner om AC klassen, samt maximerade aerodynamiska detaljer - vilket gör T2 till ett helt annat djur i jämförelse med den smalare traditionella AC45:an med foils.”

Teamet genomförde ett mycket framgångsrik 10-dagars träningsläger i Alameda, innan flytten av seglingsverskamheten till Bermuda. Teamleader Iain Percy, kommenterar träningslägret: 

"Det var en mycket tillfredställande känsla att lansera T2 innan flytten till Bermuda. Design- och byggprocessen för T2 har varit vårt huvudfokus under 2015, jag är mycket stolt över resultatet samt över teamets genuina insatser. Det var framförallt en mycket tilfredställande känsla att foila runt i San Francisco Bay, utan några större överraskningar som det ofta är med nya båtar, detta gav oss möjlighen att maximera vår värdefulla tiden på vattnet. Vi tar med oss flera värdefulla lärdommar samt viktiga nycklar inför den framtida utvecklingen.”

T2 kommer snart tuna ihop med T1 på the Great Sound på Bermuda, vilket är ett stort steg på vägen i resan mot teamets målsättning - att vinna den 35:e upplagan av Americas Cup.
 
"Tvåbåtsracing är en viktig del av vår kampanj-strategi. Det kommer bli en fantastisk upplevelse att se våra två Artemis Racing-båtar flygandes över vattnet på Americas Cup arenan", säger Iain Percy.