Bra start på säsongen för KSSS Optimister. Nu väntar Rikskvalen.

Till helgen startar optimisternas rikskvalserie med seglingar i Skanör. Ytterligare kval kommer sedan att hållas i Saltsjöbaden 14-15 maj samt i Kullavik 28-29 maj. KSSS har inte mindre än 17 av årets platser på rikskvalen (största klubb!)

KSSS Optimistseglare har börjat säsongen 2016 med framgång. Förra helgen seglades det Liros Nordic Cup i Stenungsund med seglare från hela Norden. KSSS vann tjejklassen genom Lova Forséen, KSSS tog silvret, brons och fjärdeplatsen i killklassen genom Hugo Liljegren, Calle Lagerberg och Rasmus Granzin. Alla våra seglare visade på stora framsteg generellt från föregående år. Tyvärr genomförde man bara seglingar på söndag pga dåligt med vind. Men barnen hade väldigt kul ändå.

Nu i helgen seglade 15 stycken KSSS Optimister, Norges version av Rikskval i Asker utanför Oslo. KSSS var största klubben på regattan, tom större än Askers kungliga grannklubb KNS. Vädret var tyvärr inte med arrangörerna och man lyckades bara segla ett race på lördagen och ett race på söndagen. KSSS vann regattan genom Rasmus Granzin, 10a var Calle Lagerberg, 13 Albert Norlén och 15 Hugo Wigh. Regattan attraherade i princip alla de bästa seglarna från Sverige och Norge. Sverige visade att vi har väldigt många duktiga juniorer just nu. Alla våra KSSS seglare visade på styrka och stora framgångar personligen. Även om det inte blev så många race denna helg så fick barnen en fantastisk upplevelse i Norge och gruppen hade kul tillsammans både på vattnet och på land.  

Frågan är om inte Sällskapet just nu har den största bredden av duktiga Optimistseglare av alla klubbar i Norden. Tränarna Björn Herrmann och Ton Törn har verkligen visat på att det går att skapa en bred bas av duktiga Optimistseglare som har kul tillsammans i grupp och där varje seglare växer och tar för sig.

Nu stundar Rikskval i Skanör till helgen. Vi håller tummarna för Team KSSS!