Från Vasaloppet till Seglarförbundet

Seglarförbundets nyvalde ordförande Anders Selling byter nu skidorna mot segling. Efter tre år som VD på Vasaloppet greppar han klubban i Svenska Seglarförbundet.

- Jag tror min bakgrund med en blandning av kommersiellt och ideellt arbete kommer väl till pass i förbundet, säger Anders Selling.

Det är en 51 årig civilekonom med rötter i bilindustrin som nu ska ta sig an Seglarförbundet. Närmast kommer Anders från VD-jobbet på Vasaloppet i Mora och är sedan i höstas återigen verksam i Göteborg. Seglarförbundets vision är att göra Svensk segling tillgänglig för alla, något som Selling känner ett starkt engagemang för.

- Den gör uppdraget för mig och styrelsen tydligt och det skall inte råda någon tvekan i att vi skall fortsätta på den inslagna linjen.

Anders Selling bor utanför Uddevalla där havet och segling ständigt är närvarande. Själv har han erfarenhet av seglingen genom olika seglarläger som barn, brädseglare som ungdom och Expresseglare som vuxen. Men det är skidåkningen som tagit största delen av hans idrottsintresse genom åren.

- Jag fick förfrågan att bli Seglarförbundets ordförande för mina erfarenheter från privata näringslivet och ideella verksamheter. Inte för mina seglingsmeriter. Segling är en sport jag brinner för – tillsammans med skidåkning. Jag trivs i miljön och jag älskar att vara på havet.

Längdskidåkningen i Sverige har gått från en mer begränsad publik till en riktigt ”het” sport som attraherar alla. Vasaloppet har varit starkt bidragande till den omvandlingen. Seglingen har andra förutsättningar men också unika möjligheter i vårt land.

- Vår tillgång till vatten är oslagbar precis som våra unika föreningstraditioner. Därtill har vi beundransvärda elitframgångar genom åren och en tradition av fritidssegling.

- Inom seglingen finns ovärderliga eldsjälar och traditioner. Kombinerar vi dem med modet att tänka nytt inom t.ex. utveckling av tävlingsformer, båtar och material och ny mediateknik har vi en mycket intressant tid framför oss.

För mer information kontakta Anders Selling på 070-237 3300.