GULD-Jesper och SILVER-Jossan.

Så avslutades EM i Laser i Las Palmas idag. En hel fantastisk dag för Sverige, KSSS och för våra elitseglare som är värda all uppmärksamhet de kan få. Jag är så glad att jag verkligen fick till det hela vägen ut. Det var ju ett tag sen man var med i den riktiga toppen och åkte. Jag har seglat jämnt resultatmässigt och vi har haft alla förhållanden, så man är väl en värdig mästare trots allt, tyckte Jeppe efter sista seglingen.

Vi som varit nära har lidit med Jesper en period, men vetat om att det har " funnits där" hela tiden. Nu slog han till precis när det gällde som mest, på ett mästerskap.
Josefin hade också en matchboll inför och i sista seglingen, där finskan var det största hotet med 3 poäng bakom och holländskan 13 p bakom. Holländskan låg nia efter första varvet och Josefin 18:e, finskan 24:e plats. På andra varvet seglade NED upp sig till en 4:e plats i mål och Jossan rörde sig inte mer i fältet och slutade som 17:e i mål och tappade titeln med 3 poäng. Surt, sa räven men Josefin har visat upp en fantastisk form under veckan, där hon började med att utklassa första dagen med tre spikar. Silver är en fantastisk framgång, men känns för bedrövlig förstås just i stunden.
Det är första gången under den här olympiaden vi kan ståta med sådana här meriter i en OS klass ett OS år. Man är stolt över att få vara en liten del i detta och uppladdningen inför OS.
Nu är det bara att öka ett snäpp till, de sista fyra månaderna, för att vara på tå i Rio i augusti.
Grattis Jossan och Jeppe för ett fantastiskt uppvisning den senaste veckan och man är ju inte bättre än sitt sista resultat har jag hört och äntligen Jesper, vann du en KSSS Barometer.

http://www.gcsiw.com/…/european-laser-senior-championships…/

KSSS Barometern slutresultat. Rak serie genomfördes.

1. Jesper Stålheim Laser
2. Josefin Olsson, Laser Radial D
14. Wille Kark, Laser Radial H
30. Hugo Svensson.Laser R H
39. Ludde Lindqvist Laser R H
123. Jacob Kjellsson Laser S

/Björn Johansson