Julia och Cicci avancerade stark på 49er FX VM.

Vi har haft en bra dag, men vi har en stark utvecklingspotential på en del saker. Vi har startat kanon, men ”dabbat ” oss rejält på en del andra grejer , säger Julia direkt efter målgång i den fjärde seglingen som de vann.

Den sista spiken gjorde så att det blev ett bra rus på listan med serien 13, 4, 8, 1 och en total 10 e plats.

Vinden kom sällan över 4 m/s och 49er killarna fick börja morgonen tidigt, då de också bara seglat ett race innan som tjejerna i FX klassen. Det blev lite för korta banorna och sträckbogar så de var inte stora möjligheter att göra något om man inte fick till första kryssarna. Vi räddade ändå upp ett par race riktigt bra, säger Carl och Marcus som ändå tyckte att dagen blev okey. Vi får ytterligare en kval dag innan vi går in i nästa steg.

Nacraseglarna Ida och Rasmus hade en av sina bästa seglingsdagar på länge i den lätta vinden. Idag hade vi roligt trots att vi fick vara på sjön i över sju timmar och bara genomföra tre race, säger Rasmus.

Imorgon fredag kör Nacra på som vanligt eftersom de kör en rak serie och 49er klassen kör fyra race i kvalserien och FX tjejerna kör tre race innan de går in i guld och silverfleet. Hoppas du hänger på……

Följ oss gärna här

KSSS Barometern efter tredje dagen.
10. Julia Gross/ Cicci Jonsson, 49er FX
19. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er
23. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra
 
Övriga svenska resultat
7. Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49er FX
32. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er
50. Victor Bergström/Niclas During


/Björn Johansson