Minst först och störst i Cassic

Efter två race bland klassikerna på Sandhamnsregattan, låg tre skärgårdskryssare i topp. Den minsta av dem, Pani, en SK30, double handed, med Janne Nystedt som skeppare, drog längsta strået och blev totalsegrare. En annan segrare är regattan som sådan eftersom Resevaruhuset lovat att stötta tävlingen tre år framöver.

Tvåa blev Trumph/Magnus Swahn, SK75 och trea Marga/Henrik Widstrand, en SK95. Därefter följde Winnie/Thomas Larsson och Colibri/Team Lake/Lundewall, M-22.

Vid sidan av detta vill vi lyfta fram Anders Stenhollsi sin SK40, Rival. Han var fältets ende single handed och slutade topp-10 efter att ha seglat ensam under tre dagar. En verklig prestation.

- Jag har seglat i många år och när inbjudan kom till Sandhamnsregattan kunde jag inte låta bli att anmäla mig. Jag har lång seglingsvana och båten är lämplig för ensamseglare. Båten har en lång KSSS-historia, byggd 1925 och med bland andra Evert Taube som sponsor. Det har varit en härlig upplevelse och Sandhamn är det bästa stället att vara på för mig och båten. Blir Sandhamnsregattan en tradition som förr, ställer jag naturligtvis upp igen, säger Anders.