Nära skjuter ingen hare

Två grymma race till av Anton och Fredrik, men en knapp tjuvstart i första satt de lite ”skit i navet”. Vinst i andra racet tog dem tillbaka i matchen, då de redan har kniven på strupen. Vi är med trots alla prövningar, säger Anton lugnt och fyra möjligheter kvar. Nu får vi tre race imorgon eftersom vi ligger ett race efter. 470 seglar på en inre bana imorgon.

OS guldmedaljören från London Max Salminen håller Sverige på stången. Skall det bli medalj igen. Max visar verkligen på ”bäst när det gäller”. Jämnheten under regattan är imponerande, inga utsvävningar även om han också råkat ut för lite jojosegling på den inre banan idag. Det blir ett intressant medaljrace då alla i teorin kan ta medalj. Guldet har redan suveränen Giles Scott, GBR vunnit. Max måste visa upp samma flyt som de gjorde på finalen i London 2012. Då blev det guld fast det finns fortfarande bara en möjlighet till brons för åtta båtar. Silvret ligger också relativt långt bort. Spännande. Vilodag imorgon sen skjuts det skarpt.
49er klasserna fick inget race alls idag men kommer att segla på de yttre banorna imorgon.
Laserklasserna seglar medaljrace imorgon. Josefin Olsson gör sitt sista försök att putsa upp siffrorna efter en mindre lyckad dag i förrgår. Hon kan nå ett topp fyra i den bästa av världar och kan gå för det, eftersom det är relativt ”långt” bakåt. Hon kommer att satsa allt framåt, var så säkra.
Medaljracen börjar 19.00 svensk tid övriga race 18.05

Sverigebarometern
5 Max Salminen (efter 10 av 11) 5 poäng upp till medaljplats
7 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström (efter 7 av 11 race) 13 poäng upp till medalj
7 Josefin Olsson (efter 10 av 11) medalj icke nåbar
10 Lisa Ericson / Hanna Klinga (efter 6 av 13 race) 14 poäng upp till medalj
16 Jesper Stålheim (slutresultat)

/Björn Johansson