Sverige klar för OS i 49er.

Redan efter två kvaldagar är Sverige den enda nation i guldfleeten som inte var OS klar inför denna tävling. Det innebär att de två svenska båtarna kan segla sitt eget race de återstående 10 racen och njuta över att Sverige än en gång har kvalat in till OS. Det fattades bara två poäng till att SWE hade haft tre båtar med i finalomgången.

Nu kan vi bara blicka framåt, säger Carl P Sylvan och Marcus Anjemark som inte varit riktig nöjda med sin insats så här långt. Sega starter har gjort att vi inte kunna hålla spåret trots att vi har farten. Jag säger samma som igår. Det är nu det börjar. De 25 bästa på linjen och täta race, så nu kör vi, avslutar Makkan.

Nacran hade en tuffare dag efter kanske årets bästa race i första som de blev femma. Sen började ”olyckan” genom en kapsejsning i en kollision med en RUS. Detta gjorde tyvärr att storen och peket gick sönder och inte en chans till reparation inför den tredje seglingen. Trots missöden så ligger Ida och Rasmus jämnt med de andra nationerna som inte har kvalat in. Nu räknar det en ”sist” i totalen men ligger bara 8 poäng från GRE som leder uttagningen. 10 race kvar. Gott e det.

Fanny Baumann fick med sig lite flyt då henne närmaste motståndare hade en mindre bra dag och båda hamnade i silverfleetet. HUN är 6 poäng före inför de kommande 6 racen som är kvar. Fanny är bra på att kriga så nu är det dags att måla ”krigsmålning i fejan” i morgon.

Adam Holm missade tyvärr sin chans till OS plats då han inte har fått till det som behövdes här i Palma. Han missade guldfleeten med 10 poäng.

I övrigt håller våra stjärnor måttet där 470 killarna drog in en spik idag och Jossan en tvåa i ett race.

Anton och Fredrik är med bra i alla race och Jossan ”stragglar” lite men kliver i listan. Guldfleet segling kommande tre dagar kommer att visa annat och medaljrace på det blir mumma.

Stay tuned

KSSS Barometern efter dag två: (Nationsplatsställning inom parentes)
3. Fredrik Bergström/ Anton Dahlberg, 470 herr (OS klar)
12. Josefin Olsson, Laser Radial (OS klar)
18. (1)Marcus Anjemark/Carl P Sylvan, 49er (Sverige OS klar)
20. (3)Rasmus Rosengren/Ida Svensson, Nacra 17(8 p från GRE)
42.(2) Fanny Baumann, RSX dam ( 6 p efter HUN) Silverfleet
51. Adam Holm, RSX herr( missar OS plats)
66. Johannes Pettersson, Finn

/ Björn Johansson