Sylvan/Anjemark seglade starkt på VM:s första finaldag.

Impressive ! 2,4,3 blev facit på en riktigt bra dag för Marcus och Carl i 49er klassen. En perfekt mellanvindsdag i det övre registret. Killarna tog kommandot direkt i första racet och tog ledningen som sen blev en bra tvåa i mål. Vi skulle varit lite mer kalla, men det viktigaste att vara med och segla på fältet. Det finns alltid de som kommer att gå längre ut på sidorna och riska, men vi hade sex race framför och nu har vi gjort tre och vi fick ihop den bästa dagen av alla i guldfleetet. De har räckt till avancemang topp 9.

Tjejerna i FX klassen fick till en bra början. En av våra trapetzlinor släppte så det kostade oss ett race. Lite onödigt, men splitsningen släppte och ja, livet går vidare, säger Julia och Cicci som är revanschsugna imorgon. Tappade en del i sammandraget.

Nacran var sin vana trogen även idag. Vi har hittat ett enkelt spår. Starta säkert i lovart och följa fältet har varit ett bra koncept i tre dagar för oss. Idag fick vi till undanvindarna som vi inte fått tidigare under tävlingen, säger Ida och Rasmus. Idag tvekade vi inte någonstans och då är vi med topp 20 hela tiden. Vinden som kom ut till tio m/s och vågorna som blev allt högre har vi tappat respekten för nu. Ett race kvar imorgon och chans på en båt avancemang.

Imorgon söndag seglar Nacra ett race för de som ligger 11:a och neråt.

49er klasserna fortsätter sin guldfleet i tre race innan medaljracet.

Mycket vind är utlovat, igen…….. Silverfleeten fick bara genomföra ett race idag.

Hoppas du hänger på även sista dagen.

Följ oss gärna på: http://www.manage2sail.com/en-US/event/8845f1dc-a649-4880-bf22-abf02522e09a/#!/results?classId=83806ed6-1e5f-4e0d-819d-5e7497871588

KSSS Barometern efter femte dagen.

9. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er guldfleet

17. Julia Gross/ Cicci Jonsson, 49er FX guldfleet

22. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

 Övriga svenska resultat

19. Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49er FX guldfleet

27. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er silverfleet

35. Victor Bergström/Niclas During silverfleet

/Björn Johansson