VM i Clearwater började med en tuff hårdvindsdag.

49er och Nacraklassen fick endast ett race av dagens planerade tre race. Vinden kom inte oväntat in vid tvåtiden och ökade upp till 12 m/s och de banorna som låg närmast land fick en otrolig hög dyning.

Vi blev för fega i gipparna idag och det kostade oss två kapsejsningar och mycket poäng. Vi gjorde ändå bra kryssar, men vi vinglade för mycket på undanvindarna, tyckte Ida och var inte alls nöjd med insatsen idag.

Marcus Anjemark och Carl P Sylvan var inte heller nöjda med sitt första race. En blygsam 16: plats i blå grupp och 32:a totalt.

En tveksam racekommitté, funderade länge på om de verkligen skulle skicka ut fleeten idag överhuvudtaget. 49er FX tjejerna fick inte chansen alls. 

Juryn har ändrat på en klassregel i 49er under detta VM Det är tillåtet att segla med en boll i toppen, så att inte, om båtarna välter, kan gå hela vägen runt. Det kom in minst fem nedriggade båtar idag, trots ”ballong i topp". Totalt brutna master är nu upp i 27 under denna period som vi varit här. Tror nog att VM kommer att gå på en mer djupgående plats nästa år.

Följ oss gärna här

KSSS Barometern efter första dagen
31. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er
32. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra
Ej seglat Julia Gross/ Cicci Jonsson, 49er FX

Övriga svenska resultat
27. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er
41. Victor Bergström/Niclas During
Ej seglat Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49er FX

/Björn Johansson