Artemis Youth i slagläge

Artemis Youth Racing visade prov på bra lagkänsla under den första dagen av Red Bull Youth America’s Cup finals på Bermuda. Trots dåliga starter kom de tillbaks gång på gång och nu har de slagläge när tävlingen avgörs på onsdagen.

Finalen i Red Bull Youth America’s Cup startade på tisdagen med tre fleet race där de åtta deltagande lagen radade upp sig på startlinjen.

Artemis Youth Racing låg sist efter starten i race ett men de seglade upp sig till att vara sexa i mål. Nästa start var lite bättre men nu hamnade de i mitten av fältet på första benet. De bröt sig loss på högerkanten på undanvinden och hittade mer fart vilket gjorde att de plockade ett par positioner. De klarade också av att hålla sig borta från det Schweiziska laget som fick ett straff när de försökte passera. De båda lagen var sedan hack i häl runt banan och tillslut gled Schweizarna förbi och knep tredjeplatsen framför Artemis.

I Race fyra var det tydligt att svenbåten hade fått upp farten. Efter en till dålig start seglade de upp sig till fyra på den förta undanvinden. Medan Storbritannien gled iväg med en bra ledning fick Artemis Youth Racing återigen slåss om positionerna med Schweiz. Det gjorde att Nyzeeländarna kunde ta andraplatsen men tack vare en stark avslutning klarade Artemis av att ta sitt första topp-tre-resultat i finalen.

– Det var en helt okej dag från vår sida men vi har saker vi behöver jobba på. Våra starter satt inte som de skulle men vi går inför morgondagen har vi bra fart, bra manövrar och en bra känsla i laget, säger Julius Hallström, rorsman för Artemis Youth Racing.

Land Rover BAR Academy (GBR) hade en bra dag på havet och toppar tabellen. Men Artemis Youth Racing är ett av lagen som har chans att utmana om titeln när finalen avgörs imorgon. Finalen av Red Bull Youth America’s Cup kan ses i direktsändning på Youtube.

Results Red Bull Youth America’s Cup Final

Scoreboard:
1. Land Rover BAR Academy (GBR) - 28p
2. Team Tilt (SUI) - 21p
3. Team France Jeune (FRA) - 21p
4. Artemis Youth Racing (SWE) - 20p
5. NZL Sailing Team (NZL) - 18p
6. Team BDA (BER) - 18p
7. SVB Team Germany (GER) - 15p
8. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP) - 15p

Race 1 Results:
1. Team BDA (BER)
2. Land Rover BAR Academy (GBR)
3. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP)
4. Team France Jeune (FRA)
5. Team Tilt (SUI)
6. Artemis Youth Racing (SWE)
7. NZL Sailing Team (NZL)
8. SVB Team Germany (GER)

Race 2 Results:
1. Team France Jeune (FRA)
2. Land Rover BAR Academy (GBR)
3. Team Tilt (SUI)
4. Artemis Youth Racing (SWE)
5. SVB Team Germany (GER)
6. NZL Sailing Team (NZL)
7. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP)
8. Team BDA (BER)

Race 3 Results:
1. Land Rover BAR Academy (GBR)
2. NZL Sailing Team (NZL)
3. Artemis Youth Racing (SWE)
4. Team Tilt (SUI)
5. SVB Team Germany (GER)
6. Team BDA (BER)
7. Team France Jeune (FRA)
8. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP)