Fantastiska träningsdagar på hemmaplan för KSSS 49ers.

Under veckan och helgen hade Team KSSS 49ers och 49er FX träningsläger i Saltsjöbaden. Träningen leddes av landslagscoachen Paul Brotherton som tillsammans med KSSS egna huvudcoacher Alberte Lindberg och Anders Bengtsson drillade seglarna.

Det blev fyra riktigt bra träningsdagar, där Baggen visade sina olika sidor med allt från strålande sol, sjöbris till lite kallare nordlig vind. Seglarna fick träna allt från att segla singelhanded till att segla utan att använda rodret för att förstå båten bättre gällande teknik, fart och trim.

”Väldigt bra dagar med fokus att optimera sin båthantering till det yttersta. Det är viktigt för våra elitseglare, att vi har bra träning med hög kvalitet på hemmaplan. Livet som elitseglare innebär många resdagar. Seglarna behöver få lugn och ro och jobba på det vi kan på hemmaplan. Dessutom är det mer kostnadseffektivt att ta hit olika experter till Stockholm än, att vi ska skicka våra elitseglare till experterna och då kan även vi coacher få kunskapsutbytet på ett annat sätt” säger Alberte.

Lägret var ett av många som kommer arrangeras på KSSS anläggningar i den pågående OS-cykeln fram mot OS i Tokyo 2020.