KSSS arrangerar Junior SM 2018

Efter en lång process i sökandet efter arrangör av Junior SM 2018 står det nu klart att evenemanget genomförs i Saltsjöbaden och att KSSS står som värd.

-Vi är mycket glada för att KSSS vill arrangera JSM 2018. KSSS är en rutinerad och mycket kompetent arrangör som är van att genomföra juniorkappseglingar med många deltagare. Något som krävs för att ta sig an arrangemanget med så här kort varsel, säger förbundsdirektör Marie Björling Duell.

För att kunna genomföra arrangemanget med denna korta förberedelsetid 2018 års JSM att delas mellan en- och tvåmansbåtar och förkortas till tre dagar. JSM 2018 kommer också att arrangeras efter semestern för att få fler ideella krafter att kunna ställa upp.

Enmansbåtarna Optimist, Zoom 8, E-jolle, Laser 4.7 samt Laser Radial kommer att segla sitt JSM 31 aug – 2 sep och tvåmansbåtarna RS Feva och 29er kommer att ha sitt JSM i samband med KSSS Olympic Class Regatta 5-7 okt. Vad som gäller för Hansa och Kona klasserna är inte beslutat i detta läget.

-Vi ser fram emot att få ta emot Sveriges juniorseglare till Saltsjöbaden, säger KSSS klubbdirektör Stefan Rahm. Att tvåmansseglarna får en egen regatta ser vi positivt på då det ger möjlighet för dem som normalt seglar enmanssegling att sätta ihop nya konstellationer och pröva flermanssegling, avslutar Stefan Rahm.

Svenska Seglarförbundet kommer under hösten att jobba med hur JSM ska se ut i framtiden.

-Vi ser JSM som ett av våra viktigaste arrangemang inom Svensk Segling och därför måste vi skapa förutsättningar för ett hållbart JSM som många klubbar känner sig motiverade att söka evenemanget i framtiden, säger Marie Björling Duell.