KSSS Blogg: Det drar ihop sig

Så är våren här. Tror jag, den tycks ha tagit ett uppehåll just när jag skriver det här. Isarna har i alla fall gått, träningsverksamheten är i full gång och man börjar ana att det nog skall bli en seglingssommar även detta år.

Vintern har inte varit innehållslös, vi har hunnit med ett välbesökt årsmöte där klubben hade nöjet att få belöna många av våra funktionärer, ideella krafter och seglare för goda insatser under 2016. Få saker kan bereda en ordförande större glädje än detta. KSSS stod också som värdar för Kungliga Klubbarnas Fest på Vinterträdgården med Storbritannien som värdland. Det var som vanligt utsålt och jag vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidrog till att möjliggöra festen.

Vi har också en ny klubbdirektör på plats, Stefan Rahm, som med full energi kastat sig in i verksamheten. Ni kommer säkerligen att stöta på honom i klubbhuset, på någon hamnplan eller i övrigt i verksamheten. Vi har också en ny sportchef Alberte Lindberg och en ny lägeransvarig Helena Panduro Zander. 

Så vad väntar oss under 2017? 

Några saker har jag redan tangerat i tidigare inlägg men självklart är ju en höjdpunkt America's Cup seglingarna på Berumuda som sträcker sig från slutet av maj till början av juli. KSSS representeras av Torbjörn Törnqvists Team Artemis och jag vågar säga att Sverige aldrig haft en bättre chans att vinna America's Cup än den här gången. Till exempel vann Artemis den senaste träningsregattan på Bermuda. Med det sagt är konkurrensen knivskarp och det är ett bra tag kvar för teamen att trimma in båtar och besättningar. Vi håller alla tummar för både Artemis liksom för deras ungdomsteam i Red Bull Youth Challenge med Rasmus Rosengren som rorsman och Gustav Pettersson som skipper. 

I slutet av juni går också startskottet för 80-årsjubileet av KSSS seglingar runt Gotland i form av ÅF Offshore Race. Vi hoppas på god uppslutning och vet att inte minst tillströmningen av klassiska båtar tycks bli extra god. Därtill kommer ett antal riktigt spännande nya båtar att dyka upp startlinjen, håll utkik. 

Det ser ut att bli sedvanligt utsålda läger där de som går på Långholmen i sommar kommer att kunna glädja sig åt ett nytt servicehus med duschar och toaletter. Och det ligger inte som förr uppe i skogen utan i anslutning till boendeområdet. 

Vi projekterar också för fullt för vårt nya servicehus på Sandhamn som kommer att innehålla både duschar, toaletter och tvättstuga, något som länge efterfrågats. Vi kommer därtill att ta den nya hamnen på Telegrafholmen i bruk. 

Vad gäller träningsverksamheten är den som sagt redan igång men vi har alltid plats för nya intresserade. Vi har de senaste åren sett en stark tillväxt inte minst i nybörjargrupperna vilket ju är fantastiskt kul, kom ner och prova! Säsongen kommer sedvanligt att avslutas med Olympiska Regattan där vi i år hoppas att samla upp emot 600 jollar. 

Och så vill vi naturligtvis återta segrarpokalen i Allsvenskan i segling där vi efter en strid in på mållinjen fick ge oss för Cape Crow YC förra året. Detta innebär att vi tillsammans med Cape Crow kommer att representera Sverige i Champions League i segling på Sardinien i september.

Jag ser fram emot att träffa er i verksamheten!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet