KSSS Blogg: Seger i Allsvenskan

Det kan knappast ha undgått någon att KSSS vann Allsvenskan i segling 2017. Efter fyra delseglingar var det ovisst in till sista seglingen där KSSS sedvanligt gjorde upp mot Cape Crow YC om slutsegern.

När det gällde som mest visade dock KSSS besättning Vilma Bobeck (rorsman), Göran Bobeck, Fredrik Bergström och Patrik Erlandsson var skåpet skulle stå genom att spika medan Cape Crow kom 6:a. Därmed var saken klar. En fantastiskt stark avslutning efter att ha haft en tung inledning på regattan i Gottskär där det var väldigt lätta vindar de två första dagarna.

Detta innebär dels att KSSS åter är klara för Champions League nästa år dels att vi har en plats i Nord Stream Race 2018.

Överlag är Allsvenskan i segling en väldigt lyckad konstruktion av Seglarförbundet. Den ger möjligheter för Sveriges 18 bästa klubbar att kämpa mot varandra i ett högoktanigt och spännande format. Förhoppningsvis kommer man att kunna utnyttja detta till att få medialt genomslag i framtiden.

För KSSS del har vi haft 16 olika seglare i åldrarna mellan 19 och 59 år i elden under de 4 delseglingarna, helt fantastiskt. Tack till alla er som deltagit och med sådant gott resultat försvarat KSSS färger vi är grymt stolta över er insats och över vår klubb!

Staffan

 

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet