Niklas Edler vann master-SM

Andra dagen på Laser Master SM innebar betydligt lugnare vindar än gårdagen. Starterna fick skjutas upp och seglarna väntade tålmodigt ute på fjärden. Reglerna säger att det måste vara vindar på minst 5 knop (2,5 m/s) för att racet ska starta. Två race genomfördes så totalt har de seglat sex race under två dagar, fyra i hård vind och två i lätt vind.

När resultaten räknats samman, av de totalt sex racen ,så står det klart att i Laser Standard toppar Niklas Edler, KSSS, följd av Tomas Nordqvist, GKSS, på andraplats och Jonas Kostmann, BrSS på tredjeplats.

I Laser Radial vann Anders Mattsson, BiKSS klart med fina resultat rakt igenom. Tvåa kom Björn Sandberg, JKV som spikade lördagens lättvindsseglingar och trea Bengt Holmqvist, BOSS.

- Det är kul att ha fått hit en jollesegling igen. Det innebär ju vissa utmaningar i logistik för att få hit seglare och båtar och att ha två så olika klasser kräver dubbelt av allt, från funktionärer till regattamiddagar. Allt har gått strålande och alla har gjort ett fantastiskt jobb, säger tävlingsledaren Tomas Lund.