Pulsen stiger på Bermuda

Nu återstår mindre än fyra veckor till första starten i America’s Cup och det är tydligt att något ligger i luften på Bermuda. Under fredagen avslutades ytterligare en Race Week och Artemis Racing fortsätter imponera.

Efter att Team New Zealand nu sjösatt sin ACC50 på Bermuda var samtliga sex America’s Cup-lagen med och tränade i veckans Race Week. Lagen har deltagit i varierande grad men Artemis har varit flitigast med 10 avklarade race.

– Vi har haft många bra seglingar i veckan och det var kul att se Team New Zealand på startlinjen, säger Nathan Outteridge, Skeppare på Artemis Racings båt ”Magic Blue”.

– Vi har testat våra lättvinds-boards när det inte blåst mycket och vi är nöjda med hur det gått. I mitten av veckan hade vi hårdare vindar och tränade i hög fart. Nu har vi ett par dagar ledigt och sedan ser vi fram emot att få båten att gå ännu snabbare.

Under veckans träningsseglingar har det svenska laget tagit åtta segrar och bara två förluster. Anders Gustafsson, en av lagets svenska Grinders, tycker att det är tydligt att konkurrensen hårdnar för varje dag som går.

– Spänningen stiger, vi är verkligen på gång och det känns som att något ligger i luften, säger han. Det var kul att äntligen få möta Team New Zeeland, vi har haft ett par riktigt jämna race och konkurrenterna är verkligen på tårna.

Inofficiella resultat Race Week #3 (vinster/förluster):

  • Artemis Racing 8-2
  • Oracle Team USA 4-4
  • Emirates Team New Zeeland 2-2
  • Land Rover BAR 1-1
  • SoftBank Team Japan 4-7
  • Groupama Team France 2-5