Regelkvällar

Även kommande vinter anordnar KSSS och Stockholms Seglarförbund regelkvällar med avancerade regeldiskussioner för domare och andra intresserade. Detta efter de positiva erfarenheterna från motsvarande arrangemang tidigare år.

Avsikten är att vi genom att analysera och diskutera olika händelser som kan förekomma på kappseglingsbanan ska komma fram till konkreta slutsatser om hur kappseglingsreglerna ska tolkas och tillämpas. Detta för att utveckla vårt gemensamma kunnande. Deltagarna förutsätts bidra med egna exempel, gärna från den gångna säsongen.

Träffarna är avsedda för domare, men även andra intresserade med god insikt i kappseglingsreglerna är välkomna. Genomgången regelkurs är en förutsättning.

Mötena leds av Claes Lundin, som är av Seglarförbundet godkänd föreläsare i regelfrågor. Bo Samuelsson, ledamot av Seglarförbundets Regelkommitté, medverkar också.

Tre träffar är planerade:

-        Tisdag 5 december 2017 kl 18-21

-        Tisdag 16 januari 2017 kl 18-21

-        Tisdag 13 februari 2017 kl 18-21

Träffarna äger rum i Östermalms Föreningsråds lokaler i Fältöversten, Valhallavägen 148. Ingången ligger vid busshållplatsen för linje 1, 4 och 72.

Deltagande är avgiftsfritt och vi bjuds på kaffe/te och smörgås. Dock krävs anmälan till [email protected] senast torsdag före respektive träff.

Anmäl dig tidigt för att vara säker på att få plats eftersom deltagarantalet är begränsat!

Deltagarna bör vara utrustade med Kappseglingsreglerna 2017–20.

 

Bertil Grandinson

Ordf i KSSS domargrupp

Tel 0708-67 54 71