KSSS Blogg: Sommaren är kort. Och bra!

Så börjar sommaren lida mot sitt slut och vi kan konstatera att den ur ett KSSS perspektiv varit sällsynt lyckosam.

Vår lägerverksamhet har som vanligt gått för högtryck och jag undrar om den någonsin varit i bättre skick. Genom en grannlaga rekryteringsprocess, systematiskt utbildningsarbete och värdegrundsdiskussioner har vi idag en grupp ledare av högsta kvalitet. Äran för detta faller först och främst på Juniorkommittén under ledning av Lotta Fredriksson som tillsammans med kansliet under flera år drivit ett strukturerat förbättringsarbetet. De är värda all eloge för detta. Tacksamt är såklart också att vi har otroligt många sökande till att bli ledare vilket ger goda möjligheter att välja.

Eftersom juniorverksamheten är det kanske singulärt viktigaste vi ägnar oss åt blir man glad när den fungerar så bra som den gör just nu.

ÅF Offshore Race har jag skrivit om tidigare men enligt min uppfattning var årets upplaga den bästa hittills med en förträfflig etablering inne i Stockholm, spännande segling i mycket vind och en uppåtgående trend vad gäller antalet deltagare.

Vi har också ordnat andra regattor, senast Sandhamnsregattan med både nästan 30 classicbåtar likaväl som cirka 100 laser:s som gjorde upp om SM titeln i Laser Master där KSSS Niklas Edler i hård konkurrens återigen lyckades bärga segern.

ÅFOR och Sandhamnsregattan påvisade vilka resurser vi har i klubben på funktionärssidan i bägge fallen med tävlingsledaren Thomas Lund i spetsen. Vi seglare tar ofta sådant för givet men när man som jag på nära håll får se det jobb som läggs ner vill man bara lyfta på hatten och ropa tack. Tack!

Våra elitseglare har visat framfötterna som aldrig förr. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström seglade hem ett VM-silver i 470 vilket är den bästa svenska placeringen någonsin i klassen. Strax därefter blev Julia Gross och Hanna Klinga 4:a på EM i sin första riktiga regatta tillsammans.

I Americas Cup representerade Torbjörn Törnqvists Team Artemis Sveriges och KSSS färger på ett storartat sätt. Även om man åkte ut i utmanarfinalen var det bara det Svenska teamet som i slutänden kunde ge de slutliga vinnarna Nya Zeeland en match.

Missa för övrigt inte Vår träff med Iain Percy och Nathan Outheridge den 22/8 där de berättar om den gångna kampanjen samt kanske lättar lite på förlåten kring vad som skall hända härnäst.

Efter Americas Cup seglade Artemis Youth Team mot 16 andra lag och slutade på en hedersam fjärdeplats. Ett antal av killarna åkte sedan vidare till Marstrand och VM i M32 där de kom 5:a mot tufft motstånd.

I övrigt har vi också Team Pro4 U med Patrik Forsgren i spetsen som vann ORCi EM, Stellan Berlin som tog VM guld i 2,4:a, Adam Holm som tog VM-guld i Kona One för att nämna några, därtill ett antal SM-guld i vanlig ordning.

På anläggningssidan pågår bygget av servicehuset på Sandhamn som bör vara i full swing nästa säsong.

Så överlag har sommaren varit fantastisk. För egen del har jag i alla fall fått möjlighet att delta i Pelle Gedda Cup i Drake, ÅF Offshore Race och Sandhamnregattan. Den sistnämnda var särskilt rolig då vi för första gången hade med oss tre stycken från nästa generation med ombord.

I september kommer styrelsen och kansliet att ha ett strategimöte där vi summerar utfallet av den gångna femårsplanen samt lägger en ny sådan för 2018-2022. Har du saker som du skulle vilja spela in i den är det bara att höra av sig till mig på [email protected]

Vi ses under hösten!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet