Svårseglat och varmt i Strängnäs

I tryckande högsommarvärme och mycket lätta vindar drog Allsvenskan Segling 2017 igång på fredagen i Strängnäs. Efter tre seglingar av totalt 15, under helgen, ligger KSSS sexa – men bara två poäng efter JKV Västerås som leder.

- Mycket fina förhållanden i Strängnäs idag, inte helt olikt vad vi är vana vid på Baggen. Klubben har verkligen gjort ett bra jobb med arrangemanget och hela staden är engagerad. Vi inledde dagen med en säker andraplats. Andra racet höll på att bli bra men vi testade gränserna lite väl mycket, vilket resulterade i ett onödigt straff. Sista och tredje racet avslutade vi med en säker vinst. Just nu laddar vi inför morgondagen, berättar Oskar Lundqvist.

Fredagen var ganska svårseglad med en vind på mellan två och fyra m/s som kom och gick och vred, under hela eftermiddagen. Strängnäs har skapat ett bra arrangemang och med seglingar mitt i staden lockar man en hel del publik. På lördagen lovar prognosen vindar på cirka 6–7 m/s, strålande solsken och temperaturer mellan 16 och 20 grader. Därmed finns alla förutsättningar för en riktig folkfest.

Nykomlingarna i årets allsvenska har inlett respektlöst. Lommabukten är på femteplats efter att, lite ”småkaxigt”, ha spikat sin allra första start i ett allsvenskt race. Nykomlingskollegan Rörvik ligger sjua och Oxelösund är på tionde plats av totalt 18 lag.