Team Pro4U bästa 30-plussare

Indian Heat Regatta by TMF Group (före detta Höstcupen) är en tvådagars bankappsegling för kölbåtar över 30 fot och SRS >1.00 där kappsegling och sociala aktiviteter går hand i hand. 15 båtar och besättningar som ännu inte mastat av fick en fantastisk tvådagarsupplevelse. Bäst gick det för Patrik Forsgren i sin First 36.7 SWE 88 Team Pro4U som seglar för KSSS.

Redan under lördagen gick Pro4U på vatten, med två spikar av två möjliga. De lyckades till och med, trots sämre mätetal, ta line honour i sitt andra race. Det planerade tredje racet fick skjutas upp på grund av vikande vind. Söndagen fortsatte där lördagen slutade, och fyra rejäla spikar till, fick igen kistan ordentligt för Forsgren med besättning. Svårt att segla jämnare än så.

Öborna i Rush från Runmarö var inte fullt lika jämna men hittade som alltid bra båtfart på både läns och kryss och hotade i varje race. Bättre reklam för Rush är svårt att få. Ryktet säger att den australienbyggda Sydney 40an ligger på Blocket sedan någon vecka tillbaka.

En som har farten i blodet är KSSS-seglaren Anders Åhman, som blev bästa X-35a av de tre som kom till start, och totalt en tredjeplacering i racet. Utöver att vara snabbseglare har Anders meriter från såväl hockey som rally.    

Indian Heat Regatta by TMF Group är redan efter ett år en klassiker. Regattamiddagen på lördagen bidrog till en tvådagarsregatta som kommer att värma långt in i vintern.