Vårrullen - först ut på Baggen

Söndagens säsongspremiär ”Vårrullen” på Baggensfjärden omfattade tre klasser och sammanlagt fem race plus ett finalrace. Saltsjöbaden bjöd på vackert och friskt vårväder, plus sex grader, strålande sol med nordvästliga vindar runt fem m/sek.

I J/70-klassen segrade Reine Svensson, ESK före Team Tyra, Magnus Tyreman och Buckau, Magnus Woxén, KSSS. Bland F18-orna vann Fredrik Karlsson, KSSS före Terror 3, Simon Skoog, KSSS och Linder Brunnberg, Lars Linder, KSSS. FarEast-klassen toppades av Andreas Emmoth, KSSS före Memo R, Hans Broman, TäBK och Röde Orm, Göran Wiking, LBS. 

KSSS Vårrulle är Sällskapets första regatta för säsongen. Bra uppställning av båtar i tre klasser: 15 J/70, åtta FarEast 28 och sju snabba F18. Kvalificerade, men av förklarliga skäl något ringrostiga, seglare i alla klasser. Nytänkande i tävlingsorganisationen innebar bland annat fem vanliga race enligt LA 2-format samt en finalsegling med länsstart och där placeringarna ger dubbla poäng.

- Det var kul att få se så många båtar på plats. Genom att vinden växlade riktning var det en utmaning att lägga banor när vi dessutom hade ambitionen att köra många men korta race. Alla kunde vara med i finalracet och det blev ingen tjuvstart. Skönt att ha ett så erfaret gäng funktionärer med, summerade Patrik Salén som nöjd tävlingsledare

Regattan har en relativt kort historia som började med att flera F-18-seglare ville ha en regatta tidigt på våren för att skaka av sig den värsta ringrosten. De senaste åren har flera andra klasser följt i skrovspåren, vilket har etablerat regattan som en populär första test av båtar, besättningar, sällskapets kappseglingsutrustning, startfartyg och även funktionärsstaben.