KSSS egna hjältar

Varje år får KSSS hjälp av ett antal generösa medlemmar som genom donationer direkt hjälper klubben på olika sätt. Förutom 1000-tals funktionärstimmar donerar medlemmar och andra såväl pengar som material till vår fantastiska verksamhet.

KSSS har över 170 båtar varav 80% är segelbåtar. Båtarna används för hela vår verksamhet men den största delen används till vår juniorverksamhet.

2018 fick klubben flera generösa donationer i form av IF-båtar, en kran och en följebåt. Stockholms Yacht-Klubb har tidigare skänkt flera IF båtar och ställde även i år upp med ytterligare en. Från Familjen Dag Bjurström, Fam Larsvall och Fam Johan Piehl skänktes en IF, en kran för våra J/70 samt en ny följebåt.

Stort tack från KSSS!

 

Nedan följer instruktörernas berättelse hur de två IF:arna från Stockholms Yacht-Klubb använts i sommar:

Svalan 1 (gamla SYK) har använts på tre konfirmationsläger och integrationslägret (Långholmslägret) i sommar. Under konfirmationslägren användes hon varje dag och inklusive tre stycken långseglingar, bland annat till Kallskär, Träskö-Storö och Rödlöga. Långseglingarna bjöd på blandat väder, allt från hagel och regn till strålande sol och värme. Även vinden har varit påtaglig.

Båten har varit ett glatt tillskott till de övriga båtarna på Långholmen och den har bidragit till att många konfirmander har haft lyckan att uppleva skärgården när den är som bäst.

Svalan 2 (ny för säsongen) har använts för tre läger ute på Lökholmen. Hon har framförallt seglats av Navigationsgruppen.

Lägergrupperna seglade Svalan 2 bland annat ut till Almagrundet, Sandhamn runt och varit på diverse dagsseglingar runt Lökholmens skärgård. Den har bistått i hårda vindar vid utlärning av navigering på havet. En otroligt fin båt som ett sextiotal barn och ungdomar fått lära känna ute på vattnet.

PS. Ett antal donatorer skänker årligen en betydande summa pengar till våra elitseglare. Mer om detta i en separat artikel som kommer att publiceras inom kort.