Maxad dag 2 på JSM

Andra dagen på JSM var härligt intensiv och fullspäckad med fyra starter i de flesta klasserna. I Kona körde man t.o.m. 6 race med en pastapaus emellan för fylla på energidepåerna. Eftersom vindprognosen för söndagen är svag så var strategin att köra så många starter som möjligt idag då vädret var på vår sida.

Stämningen på vattnet var positiv, det kunde man känna av även på hamnplan genom att titta på livesändningarna som sändes ut via Facebook. En del föräldrar samlades i Regattacaféet för att gemensamt följa livesändningarna på TV-skärmen. När Mästerskapscoachen Lovisa Karlsson intervjuade och peppade seglarna live gav detta energi även till föräldrarna på andra sidan tv-rutan.
- Det kändes att seglarna var väldigt taggade inför dagens race. Det blåste på rätt bra, mera än igår och trots att det alltid är lite byigt på Baggen så kändes vindförhållandena ändå hyfsat stabila, ”fair winds” skulle jag säga. Man fick hänga lite åtminstone i Laser-banan så det var kul att se att det fanns tryck. Det blev många starter idag och seglarna kämpade på riktigt bra”, summerar Lovisa dagen”.

I nästan alla klasser skiljer det bara ett par poäng mellan medaljörerna innan morgondagens sista seglingar. De klasser som skiljer sig i det avseendet är Optimist – Kille och Kona One. I optimist kille leder Lucas Lindström från Kullavik med hela 18 poäng före tvåan Christoffer Hallin från Långedrags SS inför de två avslutande seglingarna. I Kona One leder Philip Pers från Skärgårdsstads SS med 12 poäng före brorsan Rasmus.
 
För att komma till dagens resultat, klicka HÄR
Bilder från dagen finns HÄR

Foto: Malcolm Hanes