Nordiska Mästerskapen för J/70 - Storslam för KSSS

Det blev storslam för KSSS i de Nordiska Mästerskapen för J/70-klassen. De sex första platserna var KSSS-seglare. Nordisk Mästare 2018 är Oscar Lundqvist med besättning i båten Hilda som överlag varit bästa båt och team med hela fyra delsegrar. De tog segern efter en intensiv fight med tvåan Anders Kemmler med besättning i Dynamant Racing och trean Pro4u (två delsegrar) med Patrik Forsgren och besättning.

Lördagen blev intensiv med inte mindre är fyra race, delvis framtvingat av de inställda seglingarna i går fredag. Banan var en vanlig kryss-länsbana med start straxt norr om Svängen. Totalt kom 21 båtar till start varav två gått in för reparationer under tävlingen och en av dem återkommit.

Seglingsledaren Peter Åkerström är nöjd med hur seglingarna kunder genomföras: ”Trots att det var rätt många båtar igång fick vi genomgående till bra starter och inga tjuvstarter. Det blåste 10 – 12 m/sek därute men trots de tuffa förutsättningarna verkade materielen hålla. Enda rapporter vi fått är ett roderhaveri och en skörad fock. Det har varit rättvisa seglingar och bra förhållanden med stabila vindar – vad mer kan man begära. Totalt har körts sju race under två tävlingsdagar och det känns bra, avslutar Peter."

Resultat

NoM Guld - Hilda, KSSS
Oscar Lundqvist
Jacob Lundqvist
Erik Skoting
Oskar Skoting
Oliver Österberg

NoM Silver - Dynamant Racing, KSSS
Anders Kemmler
Björn Kemmler
Ulf Camitz
Mikael Lindqvist

NoM Brons - Pro4u, KSSS
Patrik Forsgren
Sandra Sandqvist
Anders Mårtensson
Rebecka Harding
Kenneth Edvardsson