Nya båtar på Lökholmen

För över 30 år sedan köpte KSSS in de första 2-kronorna till vår lägerverksamhet på Lökholmen. Med syfte att bli världsledande är det nu dags att uppdatera båtflottan men vi är i behov av hjälp.

2-kronorna har varit en trotjänare i KSSS lägerverksamhet. Över 3 000 barn har lärt sig segla i fortsättningsgruppen med dessa skoljollar. Men trots att Lökholmen och omgivande vatten är desamma har utvecklingen av jollar gått framåt. Dagens utbildningsbåtar är byggda i tåligare material, mer miljövänliga, roliga att segla och snabbare.

Efter lång och trogen tjänst har vi nu beslutat att lämna 2-kronorna och köpa in en ny båttyp. Valet föll efter tuffa utvärderingar på brittiska RS Quest som är en modern skolbåt som togs fram när organisationen Sea Cadets i England insåg att det inte fanns någon riktigt bra seglarskolebåt på marknaden.

För att vår viktiga lägerverksamhet skall fungera och att så många som möjligt av våra deltagare skall få använda det nya vill vi byta ut så många av de 13 båtarna som möjligt redan till sommaren 2019.

Ditt bidrag är viktigt
Dessvärre har vi inte på egen hand möjlighet att köpa in så många jollar som vi skulle önska. Därför frågar vi nu våra medlemmar om ett bidrag till en hel eller en del av en båt - alla bidrag mottages med stor tacksamhet.

Alla bidragsgivare till detta specialprojekt kommer att få sitt namn på en fin skylt på ”Varvet” på Lökholmen och omnämnas i KSSS Aktuellt mm. Skänker ni en hel båt så ges möjligheten att döpa den och få glädje att se den segla runt i Sandhamn i sommar med glada barn. 

Specifikation - RS Quest
Längd: 4,29 m
Bredd: 1,83 m
Skrov vikt: 135 kg
Krysställ: 11 kvm
Skrov: Stryktåligt sandwich i polyetylen
Rigg: aluminium
Material stor och fock: Dacron
Både centerbord (glasfiber) och roder (aluminium) är uppfällbara
Pris: 77 000 kr

Questen är kompakt, enkel, stark, lätt och stadig. Den har en stor, självlänsande, sittbrunn för upp till fyra personer. Båten är stor nog för en instruktör och två eller tre elever och tillräckligt liten för lätt hantering på land och i vattnet.

Sätt in ditt bidrag KSSS BG 160-2861 märkt med Quest och familjens/personens namn. Skicka därefter ett mail till Båtkommitténs ordförande Henrik Piehl på [email protected] där du anger att inbetalning är gjord och uppge namn som skall stå på donationen samt dina kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig (e-post och telefonnummer).

I takt med att vi får våra nya båtar på plats kommer vi att sälja våra 2-kronor. Priset för dessa kommer att ligga på mellan 9 000–15 000 kr/st. Om du är intresserad av att köpa en av de äldre 2-kronorna kontaktar du Henrik Piehl på [email protected].