Seglarforum 2018

Allt för sjön torsdag 8 mars kl 16.00. Passion för segling och kappsegling är temat när Kungliga Svenska Segelsällskapet, Poseidon Travel/Dream Yachts och Allt för sjön hälsar dig välkommen som VIP-gäst till årets Seglarforum i samband med båtmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Vi håller till i mässans konferensdel, sal K2 och startar torsdag 8 mars kl. 16:00.

Stefan Rahm och elitseglaren Julia Gross kommer att guida oss genom programmet:

  • Runt 2050 kommer det att finnas mer plast än fisk i världens hav. Vad gör vi för att rädda vår arena?
  • Säsongen 2018 är helt avgörande för våra elitseglare. Nästan hälften av OS-biljetterna delas ut i VM i Århus. Hur går det för KSSS toppseglare?
  • 1930-1937 seglades America's Cup i J-båtar på 135 fot. Ett rekordstort antal av dessa tävlar nu regelbundet. En av seglarna berättar hur det är att styra ett av dessa jättelika klassiska skönheter.
  • Just nu är Volvo Ocean Race flottan halvvägs runt jorden. I juni kommer de till Sverige. Vi berättar om seglarfesten i Göteborg.
  • Är kappsegling något för fritidsseglare? Vi möter Anna som bestämde sig för att testa.
  • Han kallas Trollkarlen i Neglingeviken. Ingen annan får så många barn att älska båtlivet som Stefan Mälstad.

Vi håller på cirka i cirka en och en halv timme och efteråt bjuder Poseidon Travel/Dream Yachts på vimmel och lite förfriskningar för att inviga seglingssäsongen 2018. Seglarforumet är kostnadsfritt för dig som KSSS VIP-gäst och de som anmäler sig till forumet går även in gratis på båtmässan under torsdagen 9 mars (kl 11-19). Du blir avprickad vid entré till forumet.

Antalet platser är begränsat, så anmäl dig snarast www.alltforsjon.se
- Gå till: ”Köp biljett här” - Fyll i koden KSSSVIP18 och följ instruktionerna.