Stark start av Jesper Stålheim på EM

Efter två dagar av Laser-EM i franska La Rochelle har Jesper Stålheim visat stabil form med serien 4-3-3-3 i de fyra race som hittills seglats. Tisdagen bjöd på en del väntan, men när vinden väl kom blev det ordentlig fart.

- Vi hade cirka 20 knop och ganska stabil vind så det var mest speedrace idag. Hittills har jag startat bra och länsarna funkar också väldigt bra. Det är kul att jobbet jag gjort den senaste tiden har betalat sig. Kryssfarten är bra, men jag orkar inte driva på lika länge som australiensaren och nyzeeländarna, berättar Jesper som ännu inte är riktigt fulltränad.

Efter 16:e plats i OS i Rio har Jesper inte seglat jättemycket Laser utan det har mest blivit 49er. Men nu är han jätteglad över att vara tillbaka i sin Laser.

Runt 150 båtar är med i EM, så därför seglar man i tre grupper om 50 båtar i varje. I totalen ligger Jesper åtta men det är oerhört tajt topp-10. På torsdag får de bästa i de tre grupperna börja segla mot varandra.

- Jag tror inte det kommer att vara så stora poängskillnader efter kvalet. Det är först i finalen som EM börjar på riktigt, säger Jesper.