KSSS Blogg: Tack + rivstart på nya jobbet

Ett stort och hjärtligt tack för ert förtroende och valet att rösta in mig som ordförande för Sällskapet: Sveriges och ett av världens främsta segelsällskap. Vilken ära!

Kära Medlemmar,

Även ett särskilt tack till vår tidigare ordförande Staffan med sin styrelse som lämnat över en stark och sund 188-årig yngling!

Jag ser mycket fram emot denna spännande och stimulerande utmaning!
Att tillsammans med styrelsen, kansliet och mängder med ideella resurser få vidareutveckla en redan helt fantastisk klubb.

Vem är jag? Jag är en långvägare! Jag har jobbat mig upp från verkstadsgolvet!
Från laserseglande elev i Saltis på tidigt 80-tal, via kappsegling i diverse kölbåtsklasser, funktionär på olika regattor, ledamot i Klubbkommittén ett par år, till ordförande i Bankappseglingskommittén och ledamot av styrelsen de senaste 5 åren.
Lite har jag förhoppningsvis hunnit lära mig om vårt Sällskap på vägen!

Den främsta av insikterna är vilken fantastisk klubb vi har! Vilken underbar verksamhet vi bedriver och vilket omfång! Både i fråga om åldrar vi vänder oss till (0-100+ år), mångfalden av aktiviteter, mängder av anläggningar och båtar i vår förvaltning och inte minst en härlig och stor grupp av ideella krafter som stöttar vår verksamhet i ur och skur tillsammans med kansliet i Saltsjöbaden. På kansliet hittar ni 16 drivna personer som stöttar vår verksamhet året runt och i kommittéerna hittar ni ytterligare 130 personer som ideellt engagerar sig. I tillägg har vi 100-tals funktionärer och ledare för våra läger under säsongen.
Vilka otroliga resurser! Tack till alla som bidrar till vår utveckling.

Några har frågat om vi nu, med nytt ledarskap på plats, kommer att göra många drastiska förändringar. Ni kan vara lugna! Jag vet att vi redan gör väldigt mycket och bra. Vi skall i första hand fortsätta att förfina vår verksamhet, höja kvalitén och sedan kommer vi säkert komma med lite nya idéer under vägen.

Mitt valspråk är ”För historien i framtiden”. I det ser jag att vi både tar med oss vår stolta historia in i framtiden, men även att vi skall skapa ny historia genom olika framgångar och aktiviteter i Sällskapets regi. Jag hoppas på ert bidrag i skapandet av ny historia!

Jag har nu varit i tjänst i 5 dagar och det har varit en härlig rivstart på nya jobbet. Årsmötet var synnerligen trevligt inklusive en fullsatt middag. 2 dagar senare deltog jag och vår Klubbdirektör, Stefan Rahm, vid Svenska Seglarförbundets årsmötet (den s.k. ”Seglardagen”). Det var mycket intressant att få en inblick i det bredare seglar-Sverige; från de små klubbarna till de större, från olika klassförbund till de olika distrikten. Det var positivt att lära om SSF:s starka ekonomi och flertalet intressanta initiativ för framtiden. Allt från klubbkonsulenter, miljöinitiativet ”Optimist för Havet” till prova-på verksamhet. Därtill kan jag meddela att stadgarna ändrades även här för första gången sedan 1973 (säkerligen inspirerade av KSSS stadgeändring! ). En förändring som är direkt relevant för KSSS är att klubbarna numera också får direkt rösträtt i SSF. Tidigare har det bara varit distrikten och klassförbunden som fått rösta inom SSF. Tillsammans med SSF och deras medlemmar skall vi säkerställa att allt fler får invigas i vår härliga sport, seglingen!

Det må vara snö utanför fönstret men ett segelsällskap som KSSS vilar aldrig. Det är fullt med aktiviteter inför nästa säsong och själv skall jag nu förbereda mitt första styrelsemöte i KSSS tillsammans med en ytterst slagkraftig styrelse. Vi har massor av aktiviteter att planera inför den stundande säsongen likväl som strategiska beslut på lite längre sikt.

Avslutningsvis vill jag be er om en tjänst. Jag vill lära mig om era funderingar och önskemål kring Sällskapet. Hör av er med tankar och förslag på hur vi kan bli en ännu mer intressant och relevant klubb för dig som medlem. Mig hittar ni på epost: [email protected]


Tack för ert förtroende! Det här skall bli enormt spännande och intressant!

Seglarhälsningar,

Er tillgivne ordförande

Patrik

 

Läs mer från Patrik på Ordförande har ordet