Gutta vann KSSS Open

Femte upplagan av KSSS Open i golf har avgjorts på Saltsjöbadens GK. Cirka 35 medlemmar och partners gjorde upp om äran och den vackra pokalen. Segern togs hem av en riktig KSSS-veteran – golf- och seglingsentusiasten Gutta Johansson.

Golfspelarna vaknade till ett skyfall på torsdagsmorgonen och många tvekade nog inför att ge sig ut. Men golfare och seglare är ett härdat släkte och ingen stannade kvar hemma.

De fick sin belöning. Lagom till frukostbuffén som Handelsbanken frikostigt bjöd på så drog regnet bort, himlen sprack upp och solen kom fram.

Under genomgången inför tävlingen hyllades 470-seglaren Fredrik Bergström för fantastiska kappseglingsframgångar under året, med EM-guld, VM-brons, världscupsegrar och silvermedalj på för-OS. Det visade sig att Fredrik även är en duktig golfspelare och han knep en hedrande tredjeplats

Det blev en fantastisk dag på en bana som verkligen var i toppskick. Men som i all idrott var det både med- och motgång under spelet. Men humöret bland spelarna ute på banan var på topp.

Klubbchefen Stefan Rahm vann närmast hål med dagens första slag, medan Lollo Abrahamsson och Sverker Axdal vann dam- respektive herrklassen i längsta drive.

Lagtävlingen vanns i utklassningsstil av lag Stefan Rahm med Stefan själv, Fredrik Bergström, Daniel Rudberg (Öppet Hav) och Fredrik Heleander (Boo Energi).

Nästan utklassningsseger blev det också i den individuella tävlingen där Gutta Johansson vann på 37 poäng – tre poäng före Mats Olsson och Fredrik Bergström. Gutta har varit med tre gånger tidigare och haft placeringarna 7-3-4 så det var hög tid att han lyckades vinna.

- Efter över 50 år som KSSS-medlem är det fantastisk kul att få vinna även vår golftävling. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka många år framöver och slåss om segern, sade en mycket lycklig Gutta som hyllade banan, klubben, sina medspelare och arrangemanget.

Tidigare KSSS Open-mästare:

2015                  Johan Setterberg

2016                  Mats Olsson

2017                  Ludvig Arnoldsson

2018                  Daniel Rudberg

2019                  Gutta Johansson

Foto: Tim Danielson, Marillo Johansson