Fynda på Sjöloppis och kolla in Saltsjöbadsregattan på lördag!

Visste du att det idag finns en segelbåt som man med hjälp av avancerad teknik i botten, seglar med hjälp av två blåsrör… Båten finns på stiftelsen Skota Hem – segling för människor med funktionsnedsättning.

Den 25 maj är det Sjöloppis i Saltsjöbaden vid KSSS
Tid: 10.00-15.00. Auktion 13.00.
Kom & fynda sjöprylar!

Kom och bidra; 100% av vad som samlas går direkt till Skota Hem!

Arrangör för åttonde året är Saltsjöbadens Rotaryklubb och hela behållningen går odelat till Skota Hems verksamhet. Hitta båtprylar och bidra samtidigt till svensk seglings kanske viktigaste verksamhet.
Nautica, Ankare, block, sjökläder, flytvästar, tavlor, prydnadsaker mm mm.

Grillen är igång; korv bröd hamburgare och kaffe finns!

Ofta när du passerar förbi den röda ”Baggenstugan” är det tomt och allt man ser av verksamheten är ett antal övergivna rullstolar nere på bryggan. Men, riktar du blicken ut mot fjärden, upptäcker du lika många segel därute som rullstolar på bryggan…

Fakta Stiftelsen Skota Hem:

Med en funktionsnedsättning är jag begränsad i valet av fysiska aktiviteter och även om själva aktiviteten finns så är den oftast inte anpassad för mig… Denna utmaning antog grundarna av Stiftelsen Skota Hem när man drog igång en pionjärverksamhet för ”sailors with special needs”. Hur kunde man anpassa en segelbåt för någon utan fungerande ben respektive armar, eller kanske bägge?

Målet var att kunna segla men även att kunna kappsegla. Allt detta löste Claes Hultlings team och utvecklingen har inte stannat där…. Tjugofem år leder senare leder man utvecklingen inom parasegling. Närmare 500 aktiva med funktionsnedsättning seglar nu årligen vid Skota Hems anläggning under ledning av Emma Hallén och hennes fantastiska gäng.


Om du inte kan komma på lördag den 25/5:
Vill du stötta Skota Hems aktiviteter välkomnar vi dig att bli stödmedlem. Är du redan det och vill göra något mer? Sätt gärna in ditt bidrag på något av Skota Hems konton.


År 2019 får alla stödmedlemmar en dekal och en vimpel att sätta på bilen och båten för att visa sitt stöd. Hämta dem i Baggenstugan eller hör av dig så postar vi dem till dig.


Att ge ett bidrag till en organisation har blivit en populär gåva till jubilaren som redan har allt. Gör en insamling så skickar vi ett gåvobevis som ni kan överräcka! Kontakta oss så berättar vi mer.
En annan idé är att du donerar din aktieutdelning till Skota Hem (org. nr. 802013-2521).


Swish: 123 571 4795
Postgiro: 8341923-4
Bankgiro: 5888-2283
IBAN: SE125000 0000 0520 6101 9625

www.skotahem.se

www.rotarysaltis.se