Jesper tappar efter protest

Jesper Stålheim fortsätter att segla stabilt på Laser-VM i Japan. Men efter en liten incident i söndagens första race fick Jesper en protest emot sig och valde ett 30 procentigt poängtillägg. Därmed föll han från tredje till åttonde plats.

- Det var ganska lätt vind med stora vågor idag. Det blir otroligt tätt och svårt att få bra linjer att segla i, när man gör en lite sämre start. Det är många som slår på varandra, så det är riktigt stressigt ibland, berättar Jesper och fortsätter:

- I första racet slog jag in vid kryssmärket bakom slovenen och i slaget så touchade min för hans akter. Han förlorade inget på det och jag tyckte väl inte att det var en incident man protesterar över. Men det gjorde han och i arbitrationförhandlingen så valde jag att ta 30 procent poängtillägg istället för att riskera en diskning i en riktig förhandling.

Trots poängtillägget så är Jesper nöjd med VM så här långt och han har förhoppningar om att avancera i resultatlistan i de fyra race (av totalt tolv) som är kvar av VM.

- Såklart inte speciellt nöjd med dagen även om jag tror att jag klättrar i resultatet trots poängtillägg i första racet, säger Jesper och fortsätter:

- Det har känts väldigt bra här framför allt på undanvindarna där jag har varit otroligt snabb. Så känslan är helt klart att jag kan slå alla, bara jag sköter mig och gör bra starter.