KSSS söker kappseglingsansvarig

Kappseglingsverksamheten har varit och är ett av KSSS viktigaste verksamhetsområden sedan starten av Sällskapet 1830. Idag arrangerar KSSS ca 15 olika kappseglingar årligen. Allt ifrån vårt enkla klubbmästerskap till större event som Round Gotland Race och Sveriges största jolleregatta, KSSS Olympic Class Regatta. Som Kappseglingsansvarig kommer du att vara spindeln i nätet i denna fantastiska del av vår verksamhet.

Att arrangera denna typ av tävlingar ställer stora krav på en bra planering av klubbens resurser och samarbete med många ideella funktionärer. 

På strategisk nivå arbetar du som Kappseglingsansvarig tillsammans med våra kappseglingsarrangerande kommittéer. Därefter planerar du och projektleder de kappseglingar som klubben beslutat att vi skall genomföra. Du ansvarar för den sportliga delen av kappseglingarna och samarbetar med personer som ansvarar för kommunikation, event och kommersiella kontakter beroende på vilken storlek det är på kappseglingen.

Vi söker dig som har mycket bra projektledaregenskaper och en hög känsla för kvalité och ordning och reda.

Vår ideella funktionärskår är central för vår kappseglingsverksamhet så förutom att du inkluderar dem i organisationen på ett motiverande sätt har du också ett ansvar för att se till att de blir välkomnade och uppskattade vilket kräver social kompetens.

Även om vi oftast är många människor involverade har du vana av att arbeta självständigt och kan jobba på kvällar och helger.

Det mesta av kommunikationen sker med deltagarna via webb varför kunskap om webbadministration är positivt.

Kan du också segla och har ett genuint intresse för seglingssporten så är du antagligen perfekt för denna roll.

Som person trivs du i en omväxlande roll som innebär både självständigt arbete såväl som ett nära samarbete med kollegor och våra kommittéer och ideella funktionärer. Du motiveras av en utvecklande roll i en mindre organisation. Planering och organisering är viktigt för dig samtidigt som du är kreativ och kan tänka i nya banor. Du är en engagerad och serviceorienterad person.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% och arbetsplatsen är på KSSS kansli i Saltsjöbaden.

Känner du att detta är ett jobb för dig ber vi dig att skicka din CV samt ett personligt brev till [email protected] Vi kommer att rekrytera löpande till denna tjänst men vill gärna ha din ansökan senast den 1 dec 2019. Skriv gärna KSSS Kappseglingsansvarig i ämnesraden.

Har du frågor ang. tjänsten så är du välkommen att kontakta Klubbdirektör Stefan Rahm på [email protected] eller 08-556 166 80.

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, grundat 1830, är Sveriges största segelsällskap med över 5 000 medlemmar, varav över 2 000 juniorer. Verksamheten omfattar träning, lägerverksamhet, kappsegling eskaderseglingar, klubbaktiviteter samt hamnverksamhet.