Percy och Ekström vinnare på målfoto i Star Sailors League

Star Sailors League avslutades nyligen med finalseglingar på Bahamas. Här var de allra bästa seglarna i världen samlade och Ian Percy, hedersmedlem i KSSS, från Storbritannien med Anders Ekström som gast segrade efter nervkittlande segling i lätta vindar.

Kvarts- och semifinalerna avgjordes i mycket lätta vindar, men när det var dags för de fyra båtar att göra upp i finalen fyllde det på en aning. Ledning skiftade genom hela det avgörande racet och in mot mållinjen låg tre båtar med överlapp frenetiskt pumpande in mot linjen. Ett tag såg det ut som om det franska teamet Rohart-Ponsot var först över, men till slut knep Percy-Ekström guldet. På tredje plats kom Melleby-Revkin från Norge-USA.

-     Det var tightare än vad vi ville, men väldigt spännande, kommenterande en mycket glad Ian Percy efter den avgörande seglingen. Vi var tre båtar inom en meter. Det är så det är här – och det är fantastiskt.

Fantastiskt är ordet: De samlade meriterna i startfältet 2019 innehöll 4 OS guld i segling, 23 världsmästerskap, 1 Volvo Ocean Race vinst och en säck med mästerskapsmedaljer. Nu hoppas vi att vi får se SSL som en del av Starbåts EM som KSSS arrangerar på Baggen den 1–6 september.

Vi tipsar också gärna om Star Sailors Leagues utmärkta rapportering från sina seglingar, med både livesändningar, film- och fotoreportage.

 

Här kan du läsa och se mer.