Präst till seglarkonfirmationsläger sökes

KSSS konfirmationsläger i Stockholms skärgård lockar varje sommar 100-tals ungdomar. Till sommaren anordnas tre stycken, tre veckor långa konfirmationsläger med 44 deltagare på varje läger, hälften flickor och hälften pojkar. Nu söker vi en entusiastisk och empatisk präst till vårt läger mellan 16 juni–7 juli 2019.

Arbetet innebär traditionell konfirmationsundervisning med konfirmation i Roslagskulla kyrka. Till din hjälp har du en mängd seglingsinstruktörer och ledare så seglingskunnande är inget krav alls men intresse för hav och natur är självklart välkommet. Lägret utgår ifrån Långholmen strax innanför Ljusterö, en väldigt vacker ö där både barn och ledare bor väldigt trevligt under lägerperioden.

Prästen är den absolut ledande personen på lägret varför vi värdesätter mognad och socialt engagemang högt. Då kraven från KSSS är höga så ligger ersättningen i paritet med de krav som ställs.

Bor gör du i den vackra prästgården på ön som också ligger lite avsides.

Några informationsträffar under våren tillsammans med ungdomarna och deras föräldrar ingår också i uppdraget.

Läs mer under: www.ksss.se/konfirmationslager

Skicka din ansökan och eventuella frågor till Lägeransvarig, Ebba Strandberg på [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS är en av Sveriges äldsta föreningar och grundades 1830. Med drygt 5 000 medlemmar är vi en av världens största segelklubbar. En av KSSS viktigaste uppdrag är lägerverksamhet där våra tre konfirmationsläger på vackra ön Långholmen har en mycket viktig plats.