Richard brinner för segling och kommunikation

Sedan ett par dagar tillbaka har KSSS en ny kommunikationsansvarig, Richard Wästberg. Richard har bred erfarenhet av kommunikation och spetskompetens som copywriter och kommersiell kommunikation för företag och organisationer.

Richard har seglat och kappseglat hela livet, om än inte på högsta elitnivå, så i varje fall i ganska seriösa projekt på både hav och bana.

-        Jag alltid gillat allt som är nytt och som för utvecklingen framåt, både tekniskt och för seglingen som sport. På den tekniska sidan brukar jag säga ”inget kol, inget kul”, säger Richard och fortsätter: När det gäller vår sports utveckling tror jag att vi står inför stora utmaningar för att hitta former för att föra ut sporten till många människor i en tid som lider av brist på just tid. Det är en väldigt inspirerande utmaning som vi på KSSS står inför.

Nyfikenheten på det nya har också inneburit att Richard var pionjär inom både J/80 och F18. Han har också arbetat professionellt med flera seglingsprojekt, varav Volvo Baltic Race 2003 & 2004 tillhör de större. Samtidigt har han ställt sina talanger till seglingens förfogande på ideell basis, bland annat för nu aktuella Mange Olssons Minnesfond.

Uppdraget är på deltid.