Svensk ledning på JVM i 49erFX

Vilma Bobeck och Malin Tengström har tagit en stabil ledning i JVM (U23) i 49erFX som avgörs i norska Risor. - Vi är nöjda med att vi hållit en jämn nivå utan några större dippar. Men vi vet också att vi kan ännu bättre, säger Vilma.

Efter två dagars seglingar och totalt sex race har Vilma och Malin från KSSS en stark serie (4-1-11-5-2-1) och de är redan sju poäng före tvåa. Men de vill och kan bättre:

- Förhoppningsvis kan vi visa det under de resterande tre dagarna, säger Vilma och fortsätter:

- Idag hade vi det riktigt blåsigt och stora och branta vågor på banan. Det ledde till mycket action vilket var kul. Vi startar bra, går snabbt åt rätt håll och idag handlade det mycket om att inte kapsejsa.

Förra året vann de sin första regatta tillsammans i just JVM i 49erFX. Och den titeln vill de väldigt gärna försvara

- I år är vi ett gäng lite mer rutinerade seglare på plats, vilket är väldigt kul och vi får kämpa för varje placering i racen. Men målet på regattan är guld, säger Vilma,

Samtidigt med JVM har Laser-VM dragit igång på andra sidan jorden (Japan) med bland andra Jesper Stålheim på jakt efter att säkra en OS-plats till Sverige till Tokyo-OS 2020.

Laser- VM som äger rum i Sakaiminato fortsätter till och med tisdag. 159 seglare från 57 nationer deltar och förbundskapten Magnus Grävare hoppas få säkra en OS-plats i Laser.

- VM i Laser är det första OS-kvalet för det svenska landslaget i år, så det var skönt att bägge svenskarna på plats i Japan fick till två relativt bra resultat, säger Magnus Grävare och fortsätter:

- Vindarna var lätta idag 2–4 m/s vilket brukar betyda ett jämnt fält där alla kan prestera bra. Med Jesper Stålheim på sjätte plats och Emil Bengtsson på sextonde så ligger vi bra till för att ta en av de fem nationalisterna som står på spel i OS-kvalet.